Zakres:
druga część kwalifikacji T.9 (Obsługiwanie gości)
Podręcznik do nauki:
wiedzy i umiejętności wchodzących w zakres obowiązków kelnera,
procedur i zasad bezpieczeństwa,
wymagań wobec kelnera oraz zasad...
Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Obsługa kelnerska. Część 1 i 2, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości)....
TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA zapoznaje ucznia z wiadomościami wstępnymidotyczącymi techniki żywienia, dostarcza wiedzy na temat towaroznawstwa itechnik kulinarnych. Produkty są szczegółowo opisane i przedstawione nafotografiach. Nieodłącznym...
Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.
Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy...
Książka zawiera zebrane pytania oraz zadania (wraz z odpowiedziami) z etapów okręgowych i centralnych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności z lat 2009-2014.